Verandering in de uitstraling van de klaslokalen.

Directeuren, leraren en leraressen zijn op zoek naar een andere beleving in hun klaslokaal. Meer sfeer, meer huiselijk, meer warmte, meer passend bij deze tijd. Wij krijgen reacties van onze relatie dat ze een beetje genoeg hebben van de schoolinrichting van de afgelopen 30 jaar. Koud, degelijk, beetje ‘old school’. Het wordt tijd voor iets nieuws.

 

 

 

 

Zoals u kunt lezen bij “over ons” zijn wij onze eigen design lijn gaan ontwikkelen. In samenwerking met Scandinavisch bedrijven maken we gebruik van ecologisch berkenhout.

Dit oersterke product heeft een warme, huiselijke uitstraling.
Door de afwerking met een hoogwaardige HPL (High Pressure Laminate) worden de meubels krasbestendig.

De tafels hebben standaard een gelakte randafwerking, zodat de kern van de berken multiplex zichtbaar blijft, wat een natuurlijke uitstraling geeft. Doordat wij zelf ontwerpen kunnen vele meubels op maat gemaakt worden en naar eigen ontwerp. De berken multiplex komt uit een gebied waar duurzaam gebouwd wordt. Voor elke gekapte boom wordt direct een nieuwe boom geplant.

 

 

Naast het berkenhout hebben we nog een mooi ecologisch product voor onze eigen design lijn: het bamboe. Bamboe is de snelst groeiende plant op aarde.  De bamboesoort die wij gebruiken heeft 5 jaar nodig om tot volwassen hoogte te groeien en voldoende uit te harden om geschikt te zijn voor verwerking. Binnen enkele maanden zijn nieuwe scheuten echter al gegroeid tot de hoogte van 12 tot 15 meter!

Het proces van groei en oogst is het belangrijkste milieuvoordeel van bamboe. Elk jaar ontwikkelt de moederplant vele nieuwe bamboestammen. De 4 tot 5 jaar oude stammen worden jaarlijks geoogst, zonder dat dit ten koste gaat van het bos. Sterker nog, het bamboe gaat juist beter en sneller groeien dankzij jaarlijks oogsten.

Impressie