Van buiten naar binnen – basisschool St. Paulus

Ontmoeting

Een leerplein waarbij natuur, rust en creativiteit de boventoon voeren, dat is wat de St. Paulusschool in Arnhem zich voorstelde. Na flink wat uren aan de tekentafel heeft dit zich vertaald in een leerplein waar leerlingen elkaar kunnen ontmoeten om te leren, werken en spelen. Door bamboe te gebruiken als dragende kracht, heeft de natuur zich stevig kunnen wortelen in de school. Bovendien zorgt bamboe voor een rustige en huiselijke sfeer op het leerplein. Ook is er gekozen voor een ruime opzet zodat er ook op drukke momenten voldoende bewegingsruimte is voor kinderen. De geselecteerde meubels dienen creativiteit bij leerlingen te stimuleren. Er is daarom ook speciaal rekening gehouden met de vorm, de kleur en de opstelling.

Flexibel leren

Het leerplein is voorzien van unieke meubels, die gezamenlijk een excentriek geheel vormen. Zo bieden de treinbanken – die tevens fungeren als garderobe – een beschutte ruimte om rustig in te kunnen werken. De akoestische bladeren vullen deze perfect aan waardoor leerlingen zich wanen in een bos van rust en creativiteit. In het midden van het plein bevindt zich een ronde tafel waar leerlingen individueel of samen kunnen lezen. Ook zijn er natuurlijke en speelse bamboeafscheidingen geplaatst die gemakkelijk verplaatsbaar zijn naar een gewenste plek. De driehoektafels zijn voorzien van een massief bamboe tafelblad en zijn ideaal voor flexibele opstellingen. De ronde bank met bamboepalen aan de andere kant van het leerplein dient als ontmoetingsplek en ‘uitpraatplek’. Hier kunnen leerlingen zich even ontspannen en (zachtjes) met elkaar kletsen. Er is een creatieve hoek georganiseerd met kasten waar leerlingen op kunnen schrijven, en grote bamboe groepstafels om te brainstormen. Tenslotte is er bij de techniektorens een knus leeshoekje gecreëerd met een leeshuisje, poefjes, kussentjes en een boekenkast. Het leerplein is daarmee een groene verbinder in het hart van de school!

Van buiten naar binnen – basisschool St. Paulus

"Jullie hebben prachtig werk geleverd met mooie duurzame materialen! Heel fijn om met jullie samen te werken. Heel persoonlijk en heel fijn meegedacht. Dank je wel Marco en Milou! We krijgen enorm veel complimenten over deze nieuwe aula. Maar het belangrijkste: de kinderen zijn razend enthousiast en maken dankbaar gebruik van al die fijne stille werkplekken!!"

Tiziana Versmissen, directrice St. Paulusschool

Wij werken samen met o.a.

lef
scalabor
eco wood design

Blijf op de hoogte & schrijf je in:

    whatsapp Vragen? Stuur ons een appje!