Klaslokaal inrichting voor een duurzame leeromgeving bij Lyceum Elst

‘Leerlingen optimaal voorbereiden op hun toekomst en meegaan met de tijd.’

Inrichtingsconcept 

Onze insteek is een warme, rustgevende en ecologische omgeving voor leerlingen, zodat ze zich thuis voelen. De focus van de Schoolinrichter is dat tafels en stoelen zodanig zijn ontworpen dat leerlingen op een ergonomisch verantwoorde manier zitten, waarbij de armen en benen zo veel mogelijk op negentig graden zijn gepositioneerd. Hetzelfde geldt voor docenten, voor wie we een bamboe zit/sta bureau hebben gekozen. Over het algemeen zit men een groot deel van de dag, wat kan leiden tot gezondheidsklachten. Denk hierbij aan hoofdpijn en vermoeidheid. Door het bamboe zit/sta bureau wordt men uitgedaagd om meer te gaan staan, ten behoeve van de bloedsomloop en meer energie op een dag. Naast het feit dat het bamboe zit/sta bureau duurzaam is en de gezondheid verhoogt, verbetert het de kwaliteit van leven. Dat is waar we naar streven.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord

Voor al onze producten geldt dat we vanuit een ecologisch standpunt werken, waarbij we streven naar een natuurlijke uitstraling met natuurlijke materialen. We laten daarom veel bamboe terug komen in de verschillende klaslokalen van Lyceum Elst. De tafelbladen bestaan uit 100% massief bamboe. Deze zijn bewerkt met een speciale laag zodat de hardheid aanzienlijk toeneemt. Hierdoor worden de bladen ‘kids-proof’. Uiteindelijk is een lange levensduur ook een waardevol facet voor een duurzaam leven. Voor het assembleren en uitleveren werken we samen met de talenten van sociale werkplaats Scalabor.

Waarom is Bamboe een duurzaam alternatief? 

Wist u dat bamboe onmiskenbaar een ultieme vervanger is voor hout? Bamboe is een snel groeiende grassoort en oersterk! Het proces van groei en oogst is het belangrijkste milieuvoordeel van bamboe, het is namelijk een vrijwel onuitputtelijke grondstof. Bamboe groeit tot wel 1 meter per dag en neemt daardoor in korte tijd tot wel 5 keer meer CO2 op dan een gemiddelde boom! 

Wij werken samen met o.a.

lef
scalabor
eco wood design

Blijft op de hoogte & schrijf je in:

    whatsapp Vragen? Stuur ons een appje!