Duurzaamheid, dat doen we natuurlijk!

R&S de Schoolinrichter staat voor een betere wereld, nu en in de toekomst

R&S de Schoolinrichter werkt met materialen die snel aangroeien, hergebruikt zijn, of ontzettend lang mee kunnen. Onze voornaamste focus is bamboe. Deze grassoort heeft namelijk een aantal fantastische eigenschappen! Zo geeft het 35% meer zuurstof af en neemt het tot wel 5 keer meer CO₂ op dan een gemiddelde boom. Bamboe is binnen 2 tot 5 jaar volgroeid, waardoor het enorm snel kan worden ingezet. Het is harder dan eiken en zou hardhout uit het tropisch regenwoud kunnen vervangen. Op deze manier willen we de illegale boskap in het regenwoud verdringen. Daarnaast heeft bamboe een ontzettend positieve werking op de bodemvruchtbaarheid, en het heeft een erg brede inzetbaarheid. Zo kunnen er meubels, kleding, instrumenten, speelgoed, verf, rietjes en decoraties worden gemaakt van bamboe. Kortom, een prachtproduct!

Gecertificeerd

Naast bamboe werken we veel met andere houten materialen zoals berkenhout en beukenhout. De bossen waar onze schoolmeubels vandaan komen zijn gecertificeerd en worden duurzaam beheerd. Zo heeft de aarde voldoende tijd om zich te herstellen, en blijft de opgevangen CO₂ in het hout opgeslagen. De kunststof materialen die wij gebruiken kunnen worden gerecycled en gaan erg lang mee. Zo bieden we een garantie op de Postura+ stoel van maar liefst 20 jaar!

Rethink, recycle, repair & refurbish

We zijn ons ervan bewust dat het staal dat we aanbieden in onze schoolmeubels minder duurzaam is tijdens de productie. Daarom willen we de levensduur van ons staal zo lang mogelijk oprekken. Dit doen we door versleten tafelbladen te vervangen door nieuwe, en het stalen onderstel te voorzien van een nieuwe poedercoating. Ook vervangen we zittingen en rugleuningen van stoelen zodat de stoelen nog jaren mee kunnen. Een voorbeeld hiervan is het Christelijk Lyceum in Veenendaal, terwijl we bij de Paulusschool in Arnhem oude kasten een nieuw jasje hebben gegeven. Daarnaast kijken we hoe de ruimtes in een schoolgebouw zo efficiënt mogelijk kunnen worden ingedeeld. Zo hebben we bij basisschool de Wijzer in Arnhem de trap betrokken om een creatieve leerruimte te maken voor kinderen.

Dicht bij huis

In de tussentijd zijn we actief op zoek naar innovatieve en duurzame alternatieven. Ook in deze zoektocht biedt bamboe erg veel perspectief, dus daar zetten we dan ook vol op in. Over bamboe gesproken, momenteel zijn we bezig met het op gang brengen van de bamboeproductie in Europa. Hierdoor hoeven we het niet meer aan de andere kant van de wereld te halen. Scheelt toch een heleboel kilometers waardoor er minder CO₂ wordt uitgestoten! Door bamboe dicht bij huis te produceren, zetten we in op de lokale economie, meer betrokkenheid én meer bewustwording onder burgers.

We blijven groeien!

We zijn razend enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling en waren aanwezig bij de allereerste levering in Nederland. De bamboepalen waren wel 16 meter lang! Om deze ontwikkeling kracht bij te zetten, planten we voor iedere bamboeorder een nieuwe bamboeplant. Op deze manier wordt de duurzaamheidsmissie op grote schaal voelbaar!

Mocht u ook geïnteresseerd zijn in ons bamboe avontuur, neem dan contact met ons op! 

Meer over De Schoolinrichter

...
Design

Productontwikkeling is een dagelijks terugkomend fenomeen bij de Schoolinrichter.

Lees meer
...
Missie & Visie

Eind 2018 hebben wij ons roer honderdtachtig graden om gegooid.

Lees meer
...
Duurzaamheid

Al meer dan 15 jaar streven wij naar een duurzame schoolinrichting!

Lees meer

Wij werken samen met o.a.

lef
scalabor
eco wood design

Blijf op de hoogte & schrijf je in:

    whatsapp Vragen? Stuur ons een appje!