Design

Je thuis voelen verbetert de prestaties!

De afgelopen decennia heeft er weinig vernieuwing plaatsgevonden in het schoolmeubilair. Nog steeds wordt er (te) veel gebruik gemaakt van spaanplaat, staal, en andere vervuilende materialen. Ook worden deze binnen de kortste keren vervangen door nieuwe – maar opnieuw vervuilende – schoolmeubels. Duurzaamheid en circulariteit is nog behoorlijk ver te zoeken, maar daar wil R&S de Schoolinrichter verandering in brengen.

Focus op de leerling

Naast duurzaamheid staat ergonomie centraal in onze visie. Een juiste zithouding is namelijk goed voor de gezondheid waardoor de leerprestatie verbetert. Bij de ontwikkeling van ons design, hebben we de focus gelegd op de leerling. Zo hebben we bij onze stoelen gekozen voor een lendensteun die ervoor zorgt dat de leerling met een rechte rug op een stoel kan zitten. Daarnaast hebben we het zitgedeelte laten afvlakken, zodat de knieholtes niet worden belast. Uiteraard letten we per klas op de juiste stoel- en tafelhoogte zodat er rekening wordt gehouden met de verschillende lengtes van leerlingen.

Stevigheid gegarandeerd

Ook moeten onze schoolmeubels tegen een stootje kunnen. Zo hebben we met onze partners de Postura+ stoel ontwikkeld waar we 20 jaar garantie op geven! Bovendien is deze stoel gemaakt van volledig gerecyclede materialen. Daarnaast hebben we tafels ontwikkeld met een massief bamboeblad. Dit massieve bamboeblad heeft een vloerkwaliteit hardheid en eventuele krasjes kunnen erg gemakkelijk worden weggewerkt.

Unieke stijl

Naast duurzaamheid en ergonomie, willen we ons onderscheiden door een unieke stijl. Ook hierin laten we zien dat we de ouderwetse schoolinrichting willen moderniseren. We zijn ervan overtuigd dat leerlingen in een fijne en veilige leeromgeving het maximale in zichzelf naar boven kunnen halen. De school moet een plek zijn waar ze zich thuis voelen, zich durven uiten en helemaal zichzelf kunnen zijn.

Meer over De Schoolinrichter

...
Design

Productontwikkeling is een dagelijks terugkomend fenomeen bij de Schoolinrichter.

Lees meer
...
Missie & Visie

Eind 2018 hebben wij ons roer honderdtachtig graden om gegooid.

Lees meer
...
Duurzaamheid

Al meer dan 15 jaar streven wij naar een duurzame schoolinrichting!

Lees meer

Wij werken samen met o.a.

lef
scalabor
eco wood design

Blijf op de hoogte & schrijf je in:

    whatsapp Vragen? Stuur ons een appje!