Facetime PC Download

Over dé Schoolinrichter

Een stoel is een stoel en tafel een tafel. Toch?

In de ogen van Marco van Snippenburg is dit een beperkte redenering. De kennis van schoolstoelen en – tafels die Marco in de afgelopen 36 jaar heeft vergaard, brengt een stormvloed van feiten en meningen te weeg. En dit geldt niet alleen voor onze oprichter. Bij De Duurzame Schoolinrichter bruist het van ideeën en oplossingen. Beter gezegd, soms fantasieën: hoe krijgen we in ieder onderwijsinstelling duurzame, ecologisch verantwoorde, schoolmeubelen.

marco van snippenburg

Vooruitstrevende collectie

Reeds in 2006 promootte Marco het ideaal dat leerlingsetjes uit andere materialen gemaakt konden worden, dan het geijkte. De circulaire economie stond daarin centraal. Nu meer dan een decennium later, zien we een vooruitstrevende collectie staan, geproduceerd uit gecertificeerd berekenmultiplex, recycled kunststof en vooral ook materialen die in de toekomst hergebruik kunnen worden.

Staand werken en leren heeft de toekomst

De passie voor schoolmeubilair stopt niet bij alleen het oog voor milieu en toekomst. Het comfort voor de leerling, vergeet zeker niet de leerkracht, zien we als must! Kijkend naar het hoge aantal uren dat er doorgebracht wordt in de schoolbanken, zien wij het als plicht om de meest optimale zitsituatie te adviseren. Nog beter: staand werken en leren heeft de toekomst! Okay, niet de gehele schooldag. Meerdere uren staand leren, bevordert de prestaties. Staand leren brengt je studie op hoger niveau!

Aula’s, studieruimtes, klaslokalen, algemene ruimtes zijn gelukkig niet meer zo statig als voorheen. Het creëren van een huiselijke sfeer, spelen met kleuren, bewust zijn van materiaalkeuzes, spelen een grote rol bij het komen tot het finale plan. Vaak in samenspel met interieur architecten, met dezelfde passie voor schoolinterieur!

Meer over Dé Duurzame Schoolinrichter

...
Design

Productontwikkeling is een dagelijks terugkomend fenomeen bij de Duurzame Schoolinrichter.

Lees meer
...
Missie & visie

36 Jaar ervaring in een wereld die meer in beweging is dan velen van ons verwachten.

Lees meer
...
Duurzaam ben je voor altijd!

Het moet in je genen zitten. Milieubewust leven is geen modegril.

Lees meer

Laatste nieuws

17 juni 2019
Confrontatie met klimaatverandering.

Er zijn van die momenten dat je met de neus op de […]

Lees meer
30 mei 2019
Zitten is het nieuwe roken: ook in het onderwijs!

Zittend werken is een gewoonte. Zitten kost weinig energie en we geven de voorkeur aan een zittend functie ten opzichte van een staand beroep.

Lees meer
30 maart 2019
Waarom Bamboe tafelbladen een duurzame en ecologische oplossing zijn?

Bamboe kennen we allemaal als decoratieve plant in tuinen, vele Aziatische restaurants gebruiken het als sfeermaker. In bewerkte vorm zien we het terug in textiel

Lees meer

Blijft op de hoogte & schrijf je in:

192.168.1.1 Login