Over de Schoolinrichter

Wij geloven dat het onderwijs een cruciale rol speelt binnen de klimaattransitie

Grensverleggende visie

Op basis van jaren ervaring binnen de schoolwereld, heeft R&S de Schoolinrichter een grensverleggende visie ontwikkeld waarbij duurzaamheid, ergonomie en betaalbaarheid centraal staan. We streven naar een wereld waarin kinderen opgroeien met het besef dat onze prachtige aarde en al haar rijkdommen niet vanzelfsprekend zijn. Een duurzame schoolinrichting hoort daar bij, zodat leerlingen dit van dichtbij zien en voelen. De jonge generatie kan namelijk niet vroeg genoeg beginnen met het verbeteren van de wereld!

Het juiste voorbeeld

“Verbeter de wereld, begin bij jezelf” is de gevleugelde uitspraak van R&S de Schoolinrichter. Wijs niet naar een ander, maar geef zelf het goede voorbeeld. Dit maakt dat scholen door hun voorbeeldfunctie een enorme bijdrage kunnen leveren aan een duurzame wereld. Aan de ene kant omdat een school een gemeenschap verbindt. De reikwijdte en invloed die scholen hebben is van erg grote omvang op verschillende niveaus. Aan de andere kant staan scholen voor een krachtige leeromgeving. Actuele onderwerpen zoals duurzaamheid en circulariteit worden behandeld waardoor leerlingen een goede basis leggen voor hun latere leven. Maar hoe kan dit effectief worden uitgedragen in een ouderwets klaslokaal met gedateerde en vooral vervuilende meubels?

Een duurzame toekomst

Fris, groen en kindvriendelijk, alleen zo kunnen leerlingen optimaal leren en het beste in zichzelf naar boven halen. Natuurlijke materialen zorgen voor een prettig leerklimaat, en een ergonomische vormgeving voorkomt klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Het komt nog té vaak voor dat leerlingen niet de juiste zithouding aannemen, terwijl we allemaal weten dat dit heel erg slecht is, zeker tijdens de groeifase! R&S de Schoolinrichter heeft hier dan ook zorgvuldig aandacht aan besteed tijdens het ontwikkelen van haar meubels. Het inrichten van klaslokalen doen we samen met leerlingen, en het assembleren van onze meubels doen we samen met de talenten van sociale werkplaats Scalabor. We zijn er namelijk van overtuigd dat iederéén zijn of haar steentje kan bijdragen aan de transitie naar een duurzame toekomst. Op deze manier zetten we het onderwijs kracht bij met veel plezier en enthousiasme!

Meer over De Schoolinrichter

...
Design

Productontwikkeling is een dagelijks terugkomend fenomeen bij de Schoolinrichter.

Lees meer
...
Missie & Visie

Eind 2018 hebben wij ons roer honderdtachtig graden om gegooid.

Lees meer
...
Duurzaamheid

Al meer dan 15 jaar streven wij naar een duurzame schoolinrichting!

Lees meer

Wij werken samen met o.a.

lef
scalabor
eco wood design

Blijf op de hoogte & schrijf je in:

    whatsapp Vragen? Stuur ons een appje!