Speciaal onderwijs

Aangepast schoolmeubilair voor speciaal onderwijs

Het speciaal onderwijs stelt een aantal specifieke eisen aan schoolmeubilair. Veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit staan voorop. Het schoolmeubilair moet ergonomisch zijn, en beweging en een afwisselende werkhouding ondersteunen. Daarnaast wordt er extra aandacht gevraagd voor afgebogen randen, materialen die maximale ondersteuning bieden tijdens het leren, en meubels die rust uitstralen. De hoogte van leerlingentafels en leerlingenstoelen in een klaslokaal moeten goed aansluiten bij de wensen van de leerling. We hebben hier dan ook nauwkeurig op gelet tijdens de ontwikkeling van ons schoolmeubilair.

Ergonomisch schoolmeubilair

Een goed voorbeeld van een ergonomisch verantwoorde, flexibele, gebruiksvriendelijke en stevige tafel is de Bamboe Hoogwerktafel. Leerlingen kunnen er staand aan werken en dat heeft een positieve werking op de gezondheid. Het brengt namelijk de bloedsomloop op gang, waardoor leerlingen zich beter kunnen concentreren. Na een poosje kunnen leerlingen weer plaatsnemen op een stoel om de benen te ontspannen. Deze afwisseling zorgt voor een ergonomische leeromgeving en voor aanzienlijk verbeterde leerprestaties!

Een goede schoolstoel

Een ander sterk voorbeeld van ergonomisch schoolmeubilair is de Postura+. De stoel voldoet aan alle eisen. Zeker op het gebied van (brand)veiligheid en kras- en slagvastheid. De stoel is sterk, erg licht, makkelijk schoon te houden en antistatisch. Hij is gemaakt van polypropyleen en is 100% recyclebaar. Ook is hij stapelbaar tot 12 stoelen en verkrijgbaar in 16 standaard kleuren. Door zijn onverwoestbaarheid durven we niet voor niets maar liefst 20 jaar garantie op de Postura+ te geven!

Maatwerk schoolmeubilair

Vaak is er een vraag binnen speciaal onderwijs naar aangepast schoolmeubilair. Wij bieden maatwerk binnen het schoolmeubilair. Bent u op zoek bent naar een specifiek soort tafel, stoel, kast of ander meubelstuk binnen uw school? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier of stuur een e-mail naar info@deschoolinrichter.nl! In een persoonlijk gesprek bekijken we graag de mogelijkheden voor uw school en geven we advies.

We hebben nog veel meer ideeën en adviezen. In een persoonlijk gesprek vertellen wij graag meer!

Meer over De Schoolinrichter

...
Design

Productontwikkeling is een dagelijks terugkomend fenomeen bij de Schoolinrichter.

Lees meer
...
Missie & Visie

Eind 2018 hebben wij ons roer honderdtachtig graden om gegooid.

Lees meer
...
Duurzaamheid

Al meer dan 15 jaar streven wij naar een duurzame schoolinrichting!

Lees meer

Wij werken samen met o.a.

lef
scalabor
eco wood design

Blijf op de hoogte & schrijf je in:

    whatsapp Vragen? Stuur ons een appje!