Het voortgezet onderwijs

Functionele schoolmeubelen

In het voortgezet onderwijs zijn er net wat andere eisen gesteld aan schoolmeubelen dan in het primair onderwijs. Functionaliteit is hier het sleutelwoord. Schoolmeubelen moeten makkelijk zijn in het gebruik en ‘doelgroep-proof’. Dit laatste betekent dat ze tegen een stootje moeten kunnen. Ook houdt dit in dat de schoolmeubelen slijtvast en krasvast zijn. Kortom, sterke meubels die leerlingen ondersteunen en in staat stellen om optimaal te kunnen leren.

Een stapje verder

R&S de Schoolinrichter wil bij het inrichten van het klaslokaal ook het ecologische en het ergonomische aspect toevoegen aan schoolmeubelen. Hierbij staat de mogelijkheid tot hergebruik en het vriendelijke design van het schoolmeubilair centraal. Meer dan binnen het basisonderwijs, variëren leerlingen op het voortgezet onderwijs enorm in lengte. Hoe bied je elke leerling een passende leerlingentafel en leerlingenstoel voor de inrichting van ieder klaslokaal? Door te luisteren naar de school en het schoolmeubilair flexibel mee te laten groeien met de leerling.

Ergonomische schoolmeubelen

Bij wiskunde leren we over een hoek van 90° en deze is vaak belangrijker dan we denken. Om een juiste zithouding aan te nemen, moeten we namelijk onze armen en benen op 90° houden. Op de verkeerde manier zitten, leidt op de langere termijn tot fysieke klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Dit heeft direct invloed op het concentratievermogen en de leerprestaties. R&S de Schoolinrichter heeft met name aandacht voor de ergonomie van leerlingen en docenten. Ze brengen veel tijd door in het klaslokaal, dus het is essentieel dat ze zijn voorzien van een ergonomische inrichting van het klaslokaal met schoolmeubelen die hen voldoende ondersteunen.

Vroeg beginnen

De nieuwe generatie zal ontegenzeggelijk te maken krijgen met het veranderende klimaat. Het is daarom ontzettend belangrijk dat leerlingen van jongs af aan leren over het begrip duurzaamheid en dat ze kritisch en oplossingsgericht leren denken op school. Een onderdeel hiervan is de inrichting van het klaslokaal. We zijn ervan overtuigd dat de klaslokaalinrichting leerlingen in staat moet stellen om actief met duurzaamheid bezig te zijn. We willen daarom vernieuwend zijn en met onze duurzame en ergonomische schoolmeubelen de grens binnen het onderwijs verleggen.

Bamboe zit-sta bureau voor docenten

Meer over De Schoolinrichter

...
Design

Productontwikkeling is een dagelijks terugkomend fenomeen bij de Schoolinrichter.

Lees meer
...
Missie & Visie

Eind 2018 hebben wij ons roer honderdtachtig graden om gegooid.

Lees meer
...
Duurzaamheid

Al meer dan 15 jaar streven wij naar een duurzame schoolinrichting!

Lees meer

Wij werken samen met o.a.

lef
scalabor
eco wood design

Blijf op de hoogte & schrijf je in:

    whatsapp Vragen? Stuur ons een appje!