Basisonderwijs

Een vertrouwde plek

Het is belangrijk dat een kind zich veilig, comfortabel en thuis voelt binnen het schoolgebouw. Zeker aangezien een kind een heel erg belangrijke ontwikkeling doormaakt op de basisschool. De schoolinrichting heeft hier een grote invloed op. Deze leeromgeving is namelijk een belangrijk aspect binnen het leven van een kind. Op de basisschool leren kinderen niet alleen lezen, schrijven en rekenen, maar ook vaardigheden als samenwerken, sociale vaardigheden, plannen en zelfstandig werken. Hierdoor is het essentieel dat het meubilair binnen het basisonderwijs aansluit bij de eisen en wensen van de school, ouders en leerlingen. 

Een prettige leeromgeving

Er zijn veel elementen waar we rekening mee houden als we een klaslokaal inrichten op een basisschool. Het is belangrijk dat het schoolmeubilair binnen de basisschool ergonomisch en degelijk is. Daarnaast moet het schoolmeubilair ook de visie van de school uitdragen. We horen steeds vaker dat een school een huiselijke, gezellige en “niet-schoolse” uitstraling wil.

Door een klaslokaal op de juiste manier in te richten, wordt er een prettige leeromgeving gecreëerd. Deze leeromgeving draagt aanzienlijk bij aan de ontwikkeling van een kind. Hierom is het extra belangrijk dat er voldoende aandacht wordt besteed aan het juiste schoolmeubilair binnen het basisonderwijs. Belangrijke aspecten bij het inrichten van een klaslokaal zijn veiligheid, ergonomie, flexibiliteit en degelijkheid van het gekozen schoolmeubilair. Een aangename leeromgeving verhoogt het concentratievermogen en leidt tot verbeterde prestaties!

Meubilair basisonderwijs

Bij het inrichten van een klaslokaal binnen het basisonderwijs kiezen we daarom vaak voor natuurlijke materialen, zoals onze houten schoolstoelen of onze volledig bamboe leerlingentafel. Ook ontstaat er bij basisscholen steeds meer interesse in bamboe. Deze unieke grassoort en hout zorgen voor een optimaal binnenklimaat in de klas. Daarnaast heeft de natuurlijke uitstraling van zowel hout als bamboe een positief effect op het leervermogen! Een klaslokaal inrichten binnen het basisonderwijs vereist creativiteit vanwege de diversiteit binnen de school. De leeftijdsgroep varieert van ongeveer 4 jaar tot en met ongeveer 12 jaar. Op basis van jarenlange ervaring weet R&S de Schoolinrichter er bij iedere school een mooie twist aan te geven.

Uniek schoolmeubilair

Het is namelijk belangrijk dat het schoolmeubilair van een basisschool inspeelt op het type onderwijs en de persoonlijke doelen van de school. Iedere school heeft namelijk een unieke werkwijze en straalt dat uit via de schoolinrichting. Deze twee versterken elkaar. Als we een klaslokaal inrichten, kijken we naar de identiteit van de school. Welke cultuur heerst er binnen de school en wat wil ze graag uitdragen naar de buitenwereld? Hier spelen we dan creatief op in waarbij veiligheid op de eerste plek staat. Een uitdaging binnen het schoolmeubilair voor basisonderwijs is dat kinderen veel van elkaar verschillen in hun groeiontwikkeling. We bieden daarom schoolmeubilair van klein (A1-zithoogte) tot groot (G7-zithoogte). Daarnaast hebben we graag persoonlijk contact met de school om advies op maat te geven en samen tot een mooie en duurzame schoolinrichting te komen.

Neem een kijkje bij onze producten! 

Ontbreekt er iets? 

Geen probleem, in overleg gaan wij op onderzoek uit om te vinden of te creëren wat u zoekt!

Meer over De Schoolinrichter

...
Design

Productontwikkeling is een dagelijks terugkomend fenomeen bij de Schoolinrichter.

Lees meer
...
Missie & Visie

Eind 2018 hebben wij ons roer honderdtachtig graden om gegooid.

Lees meer
...
Duurzaamheid

Al meer dan 15 jaar streven wij naar een duurzame schoolinrichting!

Lees meer

Wij werken samen met o.a.

lef
scalabor
eco wood design

Blijf op de hoogte & schrijf je in:

    whatsapp Vragen? Stuur ons een appje!