Het (duurzame) verschil

9 oktober 2020

De dag van de duurzaamheid voor het onderwijs. Een dag om stil te staan bij jouw impact op de wereld, die van de kinderen en hoe wij samen binnen het onderwijs een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame wereld. Wat betekent een duurzame wereld voor u?

Voor de Schoolinrichter betekent een duurzamere wereld: een wereld waar zij – aan – zij wordt gewerkt, waar niets verloren gaat en waarin de natuur en mensen samenwerken i.p.v. tegenover elkaar. Dit vraagt om een nieuwe manier van denken en handelen, oftewel een nieuw (circulair) systeem. 

Naast haar vele maatschappelijke functies, is het onderwijs een ontzettend belangrijk onderdeel in het nieuwe systeem! We zijn binnen het onderwijs al goed op weg met de 21e-eeuwse vaardigheden, maar heeft u ook gehoord van de circular skills? Dit zijn vaardigheden die de toekomstige generatie voorbereiden op een (circulair) nieuw systeem. Op deze manier worden zij klaar gestoomd voor de toekomst!

R&S de Schoolinrichter neemt het voortouw en is samen met haar diverse partners gestart met aantal projecten rondom een duurzame inrichting en design binnen de scholen.

Zo hebben wij een workshop georganiseerd binnen het LEF. Dit staat voor Leids Educational Fieldlap; een inspirerende plek in Leiden waar met passie en energie samen wordt gewerkt aan innovatie, kennisdeling en ontwikkeling binnen het onderwijs. Samen met verschillende onderwijsprofessionals en -vernieuwers hebben gekeken naar verschillen dilemma’s binnen het onderwijs als het gaat om duurzaamheid. Hieruit zijn verschillende verhelderende conclusies en prachtige ideeën gekomen. Vervolgens zijn wij bij R&S de Schoolinrichter verder gegaan met de ideeën. Met het resultaat: een nieuw duurzaam inrichtingsconcept. 

Wilt u ook meedenken, co-creëren of praten over het verduurzamen van uw (school) inrichting? Graag!! Bij R&S de Schoolinrichter verwelkomen we iedere changemaker, van klein tot groot. Bel, mail of whatsapp ons, en laten we samen het duurzame verschil maken!

Meer berichten

Het (duurzame) verschil

De dag van de duurzaamheid voor het onderwijs. Een dag om stil […]

Lees meer
6 januari 2020
Prikkel onderwijsvernieuwing bij ’t LEF.

De Schoolinrichter werkt samen met Het LEF (Leiden Education Fieldlab). Het LEF […]

Lees meer
30 mei 2019
Zitten is het nieuwe roken: ook in het onderwijs!

Zittend werken is een gewoonte. Zitten kost weinig energie en we geven de voorkeur aan een zittend functie ten opzichte van een staand beroep.

Lees meer
30 maart 2019
Waarom Bamboe tafelbladen een duurzame en ecologische oplossing zijn?

Bamboe kennen we allemaal als decoratieve plant in tuinen, vele Aziatische restaurants gebruiken het als sfeermaker. In bewerkte vorm zien we het terug in textiel

Lees meer

Wij werken samen met o.a.

lef
scalabor
eco wood design

Blijft op de hoogte & schrijf je in:

    whatsapp Vragen? Stuur ons een appje!